facebook-icon
instagram icon
youtube icon
email icon

Formas maizes ķiploku grauzdiņi ar majonēzi ar siera mērci

Sastāvdaļas
"LATVIJAS ZELTENE" rudzu formas maize
Majonēze140g
Ķiploku daiviņas10-12 gab.
SālsŠķipsna
Rīvētais siers
Zaļumi

Grauzdiņu pagatavošana:  

1.  Sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2.  Maizi sagriež apmēram 1.5 cm platos gabaliņos, tos izber uz plāts un cep 15 minūtes.

3.  Gabaliņus apmaisa un turpina gatavot vēl 10 minūtes.

4.  Kamēr maize grauzdējas, lielā bļodā samaisa majonēzi ar sāli un nomizotām, uz smalkās rīves sarīvētām ķiploka daiviņām.

5.  Pavisam karstus, tikko no krāsns izņemtus maizes grauzdiņus ber majonēzes bļodā un apmaisa, līdz tie viscaur pārklājušies ar ķiplokotu majonēzes "mētelīti".

6.  Tad bļodu pārklāj ar lielu šķīvi vai alumīnija foliju un grauzdiņus atstāj ievilkties kādas 15 - 20 minūtes.

Siera mērces pagatavošana:

1. Samaisi kopā rīvēto sieru, majonēzi vai krējumu vai griķeķu jogurtu, ķiplokus, sāli un zaļumus. 

2. Ja vēlies, lai mērcīte ir silta, uzkārsē šo masu karstas ūdens peldē līdz siers izkusīs. 

Labu apetīti!

 

Avots: Delfi Tasty