Receptes
“Lašito” burgers – Dārzeņu Maiziņš
Sastāvdaļas | |
---|---|
Dārzeņu Maiziņš | |
Krēmsiers (3 ēdamkarotes) | |
Svaigas mazās garneles (50-100g) | |
Laša fileja (100-150g) | |
Šķēlēs sagriezts sarkanais sīpols | |
Citrons (1/2 gab.) | |
Sakapātas dilles (1 ēdamkarote) | |
Svaigi malti melnie pipari | |
Sāls | |
Čili pārslas pēc garšas | |
Olīveļļa | |
Redīsu dīgsti (50g) | |
Šķipsniņa mīlestības |
Pagatavošana (20-30min):
Uzkarsē grilu vai pannu. Laša fileju viegli apsmērē ar olīveļļu, apber ar sāli, pipariem un čili pārslām pēc patikas. Lasi grilē no vienas puses (ar ādu uz leju) apmēram 7-10 min kamēr gatavs - tas sāk viegli dalīties. Bļodā ieliek garneles, tām pievieno nedaudz olīveļļu, citrona sulu, šķipsniņu sāls, piparus un pusi no sakapātajām dillēm. Visu viegli samaisa. Citā bļodā liec izcepto lasi (bez ādas) un viegli saplucini ar dakšu. Apgrauzdē dārzeņu Maiziņš tosterī, uz pannas vai uz grila. Apsmērē abas maizītes bagātīgi ar krēmsieru. Uz apakšējās maizītes kārto lasi, pievieno sakapāto sīpolu, tad kārto garneles, redīsu dīgstus un maizītes augšējo daļu. Ēd ar lielu smaidu!