Receptes
Rupjmaizes kārtojums
| Sastāvdaļas | ||
|---|---|---|
| "Latvijas Zeltene" rudzu formas maize | ||
| Rīvēta rudzu maize | 2 glāzes | |
| Brūklenes vai dzērvenes | 1 glāze | |
| Saldais krējums | 1 glāze | |
| Cukurs | 4 ēdamkarotes | |
| Kanelis | ||
1. Sarīvēto maizi sajauc ar kanēli. Ogas sablenderē kopā ar pusi no cukura.
2. Saldēdiena traukā kārto pamīšus maizi un ievārījumu, lai pēdējā ir maizes kārta.
3. Noliek vēsumā 2 stundas ievilkties.
4. Saldo krējumu saputo ar cukuru.
5. Pirms pasniegšnas uzliek putukrējumu ar kaudzīti.
6. Rotā ar svaigiem vai konservētiem augļiem.
Avots: Delfi Tasty















