Receptes
Smash burgers – Burgeru Maiziņš
Sastāvdaļas | |
---|---|
Burgeru Maiziņš | |
Malta gaļa (120-140g) - liellops 60% + cūkgaļa 40% | |
Čedaras siers (1-2 šķēles) | |
Bekons (1-2 šķēles) | |
Tomāti (2-3 šķēles) | |
Sakapāti Iceberg salāti (sauja) | |
Marinēta gurķa šķēlītes | |
Sāls | |
Pipari | |
Majonēze (1-2 ēdamkarotes) | |
Dižonas sinepes (1 ēdamkarote) | |
Tomātu mērce vai kečups (1 ēdamkarote) | |
Šķipsniņa mīlestības |
Pagatavošana (20-30min):
Uzkarsē grilu. Kamēr grils karsējās, malto gaļu liek bļodā, apber ar sāli un pipariem, samaisa un formē bumbiņā. Gaļas bumbiņu liek starp divām cepampapīra loksnēm un ar virtuves lāpstiņu plāni saspiež. Burgera gaļu liek uz ļoti karsta grila restēm, uzber nedaudz sāli un piparus un cep 2 minūtes no vienas puses. Tad gaļu apgriež uz otru pusi un kārto čedara siera šķēles. Kad siers ir izkusis, gaļu noņem no grila. Paralēli uz grila uzcep bekonu līdz tas ir kraukšķīgs. Apgrauzdē Burgeru Maiziņš uz grila. Uz apgrauzdētās apakšējās maizītes uzsmērē majonēzi ar dižonas sinepēm, kārto sagatavotos Iceberg salātus, izcepto burgera gaļu ar sieru, gurķus un tomātus, visbeidzot, iesmērē otru maizīti ar tomātu mērci un kārto uz burgera. Smash burgera maģija ir plāni izspiesta un ātri grillēta gaļa. Nebaidies spēlēties ar garšām - pievienot iecienītākās mērces vai citas izejvielas, piemēram, karamelizētos sīpolus. Bon appetit!