facebook-icon
instagram icon
youtube icon
email icon

Vistas burgers – Grauzdētu sīpolu Maiziņš

Sastāvdaļas
Grauzdētu sīpolu Maiziņš
Sakapātas Iceberg salātlapas (viena sauja)
Šķēlēs sagriezts sarkanais sīpols
Vistas fileja (150gr)
Mocarella siers šķēles (4-6 gab.)
Svaiga mocarella bumba (1/2 gab.)
Cherry tomātiņi (4-6 gab.)
Marinēta – grilēta paprika strēmelēs (80g)
Rukola (100g)
Bazilika pesto (1-2 ēdamkarotes)
Majonēze (1 ēdamkarote)
Olīveļļa
Šķipsniņa mīlestības


Pagatavošana (30-40min):

Bļodā liec iceberg salātus ar šķēlēs sagrieztiem sarkanajiem sīpoliem, pievieno ēdamkaroti majonēzes un visu samaisi. Uzkarsē grilu vai pannu. Viegli iesmērē vistas fileju ar olīveļļu, apber ar sāli un pipariem un liec cepties. Grilē vistu no vienas puses 4-5 min un 4-8 min no otras puses, kamēr vista ir sulīgi izcepusies. Noņem vistu no grila, ļauj tai atpūsties 3-5 min. Kamēr vista grilējās, bļodiņā liec cherry tomātiņus, pievieno tējkaroti olīveļļas, sāli un piparus. Liec tomātiņus uz grila, ik pa laikam tos apgriežot, kamēr tie kļūst mīksti. Noņem tomātiņus no grila un ļauj tiem nedaudz atdzist. Sagriez vistu šķēlēs diognāli, saglabājot tās formu. Noklāj vistu ar mocarellas siera šķēlītēm, liec atpakaļ uz grila vidējā temperatūrā (180-200 grādi), aizver grila vāku uz apmēram minūti un ļauj sieram izkust. Kamēr kūst siers, viegli apgrauzdē Grauzdētu sīpolu MAIZIŅŠ. Pēc tam iesmērē abas maizītes pusītes ar pesto. Uz apakšējās maizītes liec iepriekš sagatavoto Iceberg-sīpolu salātu miksu un kārto vistas fileju. Pie atdzesētajiem-grilētajiem cherry tomātiņiem pievieno plucinātu svaigo mocarella sieru un papriku, tad sagatavoto masu liec virsū vistai. Pa virsu kārto rukolas lapas un otru maizītes pusīti. Cheers!

P.S. Asumam var pievienot sakapātus halapenjo vai čili piparus pēc savām sajūtām!