Receptes
VIDZEMES BURGERS
Sastāvdaļas | ||
---|---|---|
Burgeru pilngraudu "Maiziņš" | ||
Vistas filejas mīļākajā marinādē – 150g | ||
Siera šķēle | ||
Mazsālītie gurķīši | ||
Tomāti | ||
Salātu lapas | ||
Pašgatavota mērce (150g majonēzes; dilles; 1 ķiploka daiviņa) |
Pagatavošana:
1.Vistas filejas gabaliņus liec uz iepriekš uzkurināta grila, cept fileju ir nepieciešams aptuveni 6-8 minūtes, attiecīgi katrai pusei atļaujot gatavoties 3-4 minūtes. Vistas filejas pagatavošanai var izmantot arī grilpannu vai parasto pannu. Ielej pannā eļļu un apcep vistas fileju 4-5 minūtes no katras puses, līdz gaļa ir gatava, uz restēm notecina liekos taukus.
2.Gatavojam mērci. Majonēzi samaisa ar sasmalcinātu ķiploka daiviņu, dillēm un pievieno garšvielas pēc garšas.
3.Lai maizītēm virsma ir brūngana, tās arī ir jāuzliek uz grila (vai grilpannas) aptuveni uz 2 minūtēm.
4.Liek kopā burgerus. Maizītes apakšu iesmērē ar mērci, tad liek pa virsu salātu lapas un gurķa šķēlītes, apcepto vistas gaļu, siera šķēli un salātus, kurus nosmērē ar palikušo mērci. Apsedz ar otru maizītes daļu. Burgers ir gatavs.