Receptes
Grila burgers ar liellopa gaļu, čedara sieru, mārrutkiem un marinētiem gurķīšiem
Sastāvdaļas | ||
---|---|---|
Burgeru "Maiziņš" | ||
Malta liellopu gaļa | 200g | |
Čedara siera šķēles | ||
Marinēti gurķīši | ||
Sīpolu marmelāde | ||
Mārrutku mērce | ||
Sāls un melnie pipari |
Pagatavošana
1. No maltās liellopa gaļas izveido aptuveni 3 cm biezu un 8 cm platu kotleti.
2. To no abām pusēm apber ar sāli un pipariem.
3. Izveidoto kotleti apslaka ar eļļu un liek uz karstā grila, cep aptuveni 4 min no katras puses līdz tā kļūst zeltaini brūna.
4. Liek virsū trīs Čedaras siera šķēlītes, ļauj tam izkūst.
5. Abas Maiziņš pusītes apslaka ar eļļu un liek uz grila apgrauzdēties.
6. Uz apakšējās Maiziņš pusītes uzsmērē ēdamkaroti mārrutku mērci.
7. Liek virsū kotleti un ripiņās sagrieztus marinētus gurķus.
8. Virsū klāj sīpolu marmelādi un apklāj ar otru Maiziņš pusīti. Pasniedz uzreiz, kamēr silts!