facebook-icon
instagram icon
youtube icon
email icon

Vislatvijas superburgers

Sastāvdaļas
Burgeru "Maiziņš"
Tomātu mērce
Liellopu burgeru kotletes2 gab.
Siera šķēlītes2 gab.
Sarkanais sīpols
Marinēts gurķis
Tomāts
Salātu lapas
Ķiploku mērce

 Pagatavošana:


1.Liellopu burgeru kotlešu pagatavošana: liellopu maltajai gaļai pievieno smalki sagriezto sīpolu, sāli un piparus (pēc garšas). Maltās gaļas formē apaļos plācenīšos burgera gaļas formā. Pirms cepšanas tos ieliek ledusskapī uz aptuveni 30 min. Var iegādāties jau gatavās liellopa burgeru kotletes tuvākajā veikalā.

2.Liellopa burgeru kotletes liec uz iepriekš uzkurināta grila, cep kotleti ir aptuveni 7-8 minūtes, attiecīgi katrai pusei atļaujot gatavoties 3-4 minūtes. Liellopa burgeru kotlešu pagatavošanai var izmantot arī grilpannu vai parasto pannu vai arī cepeškrāsni.

3.Kad liellopu burgeru kotletes ir brūnas un sulīgas, tam virsū uzliec siera šķēles, lai tās izkūst.

4.Lai maizītēm virsma ir brūngana, tās arī ir jāuzliek uz grila (vai grilpannas) aptuveni uz 2 minūtēm.

5.Formējam burgeru: uz apakšējās maizītes smērējam tomātu mērci, kurai pa virsu liekam salātlapas, tad liekam liellopu kotleti ar sieru. Virsū liekam tomātus, salātlapu, ķiploku mērci, un otru liellopu kotleti ar sieru. Uz kotletes liek sagriezto sarkano sīpolu un aplīšos sagriezto marinēto gurķi. Augšā liekam burgera augšējo maizīti. Burgers gatavs!